Vi är stolta att vara en del av det västsvenska projektet

Den här hösten besöker vi ett projekt i centrala Göteborg. Projektet är en del av Göteborgsöverenskommelsen och därigenom det västsvenska paketet där infrastrukturen i Göteborg behöver förstärkas. Projektet är stort och pågår över hela staden med flera olika aktörer som PEAB och Skanska. Inget har egentligen gjorts när det gäller utbyggnad och förbättring av infrastrukturen i Göteborg sedan 1960 och därför är behovet stort just nu.

Den största delen handlar om att kommunikation med tåg genom Göteborg ska förbättras och göras smidigare. Det kommer under Göteborg vara tre underjordsstationer; Centralstationen, Rosenlund och Korsvägen.

På etappen Olskroken, där Craftor är just nu och drar om 10-15 st högspänningskablar 12 kV, görs arbetet för att Västlänken ska få egna spår in i tunneln och under Göteborg.

Andra delar Craftor kommer vara en del av är bland annat Centralen där vi ska flytta kablar, driftsatt ca 10 st högspänningsstationer samt dragit kabel till dessa.

Totalt är det ca 40 mil kabel som Craftor kommer hjälpa till att dra om innan projektet till slut är klart.