Vi söker hållbarhetschef

Craftor erbjuder dig en spännande ledarroll i en platt organisation med korta beslutsvägar och stora ambitioner. Vi är ett värderingsstyrt och entreprenörsdrivet företag med en öppen och prestigelös kultur. Som anställd hos Craftor blir du en del i ett spännande och växande bolag med stora möjligheter till vidare utveckling. Genom sina uppdrag inom infrastruktur är Craftor med och utformar Sveriges infrastruktur som kommer att påverka resursanvändningen, städers utveckling och människors livsvillkor under mycket lång tid framöver!

Arbetsuppgifter och tjänsten

Frågorna kring hållbarhet blir ständigt viktigare och centralare både för oss på Craftor och i samhället i stort! Genom den nyinrättade tjänsten som Hållbarhetschef vill Craftor ta ett helhetsgrepp om hållbarhetsfrågorna och lyfta dem ännu högre upp på agendan.

Som Hållbarhetschef ska du se möjligheter till utveckling och se till att det sker. Du kommer att vara drivande i Craftors interna och externa hållbarhetsarbete tillsammans med medarbetare, kunder och branschen. Du kommer ha stort fokus på att samordna och driva hållbarhetsarbetet i uppdragen – där möjligheterna till en hållbar utveckling är störst.

I rollen ingår bland annat att:

  • Samordna hållbarhetsarbetet tillsammans med VD och övriga nyckelpersoner i organisationen
  • Leda, driva, utveckla och hålla ihop hållbarhetsfrågorna i företaget utifrån ett visionärt och strategiskt perspektiv
  • Kravställning gentemot leverantörer
  • Kommunicera hållbarhetsarbetet internt och externt
  • Utveckla policyer och handlingsplaner med avseende på hållbarhet
  • Stödja verksamheten att säkerställa hållbarhet i uppdragen
  • Ansvara för målarbete mot satta miljömål
  • Personalansvar

Då hållbarhet genomsyrar hela verksamheten har du många kontaktytor i företaget och ett tätt samarbete med VD och övriga nyckelpersoner i verksamheten. Du arbetar nära ledningen i alla regioner och utvecklar verksamheten i dialog.

Till den här rollen söker vi dig som:

• Har relevant akademisk utbildning kopplad till hållbarhet

• Har minst fem års erfarenhet av att driva och leda hållbarhetsarbete såväl internt i företaget som externt mot kunder och marknad

Du är trygg i din roll som hållbarhetsambassadör. Du är en engagerande kommunikatör med en pedagogisk ådra som kan presentera och kommunicera information på ett tydligt sätt på både operativ och strategisk nivå.

Du är van vid att ta initiativ och fokuserar på resultat samt avslutar de projekt som du påbörjar och leder. Vi ser gärna att du är en visionär som har förmågan att få ner tankar och ideèr till att bli verklighet.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar Craftor med UNIQ Competence: www.uniqcompetence.se.

Vid frågor angående rollen kontakta Magnus Wigren 072-743 86 00, alt magnus.wigren@uniqcompetence.se Intervjuer sker löpande under processen.

Varmt välkommen med din ansökan

Om företaget

Craftor är en expansiv kraftentreprenör som projekterar och bygger stations-, linje och kabelanläggningar åt kunder som äger infrastruktur för överföring av elkraft. Vi är specialiserade på högre spänningsnivåer, upp till 400kV, och har en branschledande kompetens inom alla våra marknadssegment. Företaget grundades 1983 och ingår idag i koncernen Eleda. Tillsammans har vi den kunskap, erfarenhet och finansiella styrka som krävs för att genomföra infrastrukturella projekt oavsett storlek och komplexitet. Mer information om oss finner du på vår hemsida www.craftor.se .

Sökord: Hållbarhet, ISO, certifiering, miljö, sustainability,