Craftor och Sara Hector lockar kompetens till framtidsbransch

Craftor blir ny huvudsponsor för storslalomstjärnan Sara Hector. Samarbetet innebär bättre förutsättningar för Sara under hennes fortsatta alpina storsatsning. Craftor vill å sin sida öka kännedomen kring det egna varumärket och framför allt attrahera kvinnor till branschen.

Det råder stor brist på elkraftsingenjörer och den manliga dominansen är slående. Med Sara Hector som frontfigur hoppas nu Craftor locka fler till branschen, framför allt kvinnor.

– Craftor har de senaste åren genomfört ett gediget arbete för att skapa en jämställd arbetsplats och hållbar bransch. För oss handlar den här omställningen inte bara om att skapa en schysst och rättvis arbetsmiljö, det är också så att jämställdhet är lönsamt, säger Henrik Bolinder, vd på Craftor.

-Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Sara. Hon är inte bara en otrolig idrottsutövare, hon står också för värderingar som är viktiga för oss. Vi hoppas att vårt gemensamma arbete ska leda till att vi lockar till oss fler medarbetare, som delar vår grundsyn hur framtidens arbetsplats ska se ut. Sverige står inför stora utmaningar gällande utbyggnaden av elnätet och vi på Craftor vill gå i bräschen för att utveckla branschen på ett hållbart sätt, fortsätter Henrik.

Sara Hector har nyligen flyttat från Åre till den österrikiska orten Au. Genom att vara bosatt centralt i Europa har Sara närmare till tävlingar och kan satsa ytterligare på karriären. 

– Craftor och jag har verkligen klickat. Vi tror på varandra och ser att vi kan åstadkomma förändring tillsammans. Min huvudsponsor arbetar för jämställdhet och hållbar utveckling, det är väldigt viktiga frågor för mig. Samtidigt har Craftor möjliggjort min flytt till Österrike. Det skapar inte bara bättre förutsättningar för mig att träna mer och resa mindre. Det är dessutom bra ut ett miljöperspektiv att kunna kapa alla dessa flygresor. Jag lovar att göra mitt yttersta för att förvalta den här satsningen på bästa sätt och försvara de svenska färgerna i backen, säger Sara Hector.