Craftor dubblar intäkter till ALS-forskningen

Den 1 april är det för tredje året dags för Hector ALS Challenge i Kungsberget, Sandviken. Välgörenhetsevenemanget är initierat och instiftat av Sara Hector i samarbete med Kungsbergets skidort och Kungsbergets Alpina. Syftet är att sprida kunskap om den aggressiva sjukdomen ALS och samla in pengar till forskningen.

2015 fick Sara Hectors mamma diagnosen ALS. Efter att den värsta chocken lagt sig och familjen tagit sig igenom den första tidens sorg och ovisshet bestämde sig Sara för att använda sig av sin profession och plattform för att göra skillnad.

– Min mammas diagnos var såklart ett hårt slag mot vår familj. Ett sätt för mig att hantera det på är att fokusera på vad jag faktiskt kan göra. Idén om en skidtävling till förmån för ALS-forskning föddes och sen gick allting ganska fort, säger Sara Hector, grundare.

Efter att Sara pratat med sina kontakter på Kungsberget och skidklubben var planeringen i gång. 2019 hade evenemanget premiär och fick stort genomslag. De följande två åren ställdes in på grund av pandemin. 2022 gick tävlingen åter att genomföra, med nytt insamlingsrekord. Nu hoppas Saras Hectors huvudsponsor Craftor att Hector ALS Challenge fortsatt ska få ta den plats den förtjänar.

– Som Saras huvudsponsor var det en självklarhet för oss att stötta det här evenemanget. Det är både imponerande och inspirerande att se en idrottsstjärna som engagerar sig och tar sig tid för välgörenhetsprojekt, mitt i den egna blomstrande karriären. Vi lovade på stående fot att dubbla alla pengar som samlas in till Hector ALS Challenge. Något som vi hoppas kommer att stå oss dyrt, säger Henrik Bolinder, VD Craftor.

Läs mer om Hector ALS Challenge här.