Craftor

Craftor är en elkraftentreprenör som projekterar, bygger och underhåller elnät – specialiserade på kraftanläggningar upp till 400 kV.

Oavsett om det är totalentreprenad eller mindre uppdrag har vi som mål att leverera den bästa tekniska lösningen på det mest effektiva och konkurrenskraftiga sättet – för bästa resultat. Sedan företaget grundades 1983 har det utvecklats från det lilla montageföretaget till en av Nordens ledande elkraftentreprenörer med 150 medarbetare och några av de mest avancerade och specialiserade uppdragen inom området. Vi ingår sedan december 2020 i Eleda Group. Det ger oss en unik stabilitet och möjlighet till fortsatt utveckling – såväl för våra medarbetare som företaget – samtidigt som vi kan fortsätta behålla den unika känsla som format företaget sedan det grundades för 40 år sedan. Dessutom sker all verksamhet enligt våra kärnvärden för att tillhandahålla en säker och trygg arbetsplats med riktigt bra villkor.

Läs mer om Eleda här.

Vår verksamhet är uppdelad inom Stationer, Ledningar och Distribution. Alla med sin spetskompetens som gör dem branschledande inom sitt område. Vi har huvudkontor i Sollentuna, Stockholm. Vi har dessutom etableringar i Lund, Göteborg, Trollhättan, Västberga (Stockholm), Alingsås, Gävle, Sundsvall, Sollefteå och Umeå.

Vårt mål är inte bara att leverera de bästa, mest driftsäkra och konkurrenskraftiga anläggningarna och elnäten – vi vill också vara en god samhällsmedborgare och en trygg arbetsgivare. Vårt arbete påverkar samhället runt om oss, därför har våra etiska riktlinjer stor betydelse på alla nivåer, från våra ledande befattningshavare, anställda, styrelsemedlemmar till de som agerar på uppdrag av Craftor.

Att vara en del av Craftor innebär också att vi tillsammans delar kärnvärden och värderingar.

Våra värdeord

Entreprenörskap

Vi skapar möjligheter

Vi tror på styrka, drivkraft och vilja som finns i entreprenörskapet. Vi uppmuntrar till kreativitet och vill att varje medarbetare känner frihet, tar initiativ och känner delaktighet i vår verksamhet. Vi ser möjligheter i de utmaningar vi står inför.

Engagemang

Vi gör skillnad

Vi har ett stort engagemang i våra kunder och i varandra. För oss är det viktigt att våra kunder och vår omgivning kan lita på att vi håller det vi lovar. Vårt gemensamma engagemang skapar tillhörighet, ökad tro på varandra och goda resultat. Craftor handlar om mer än att bygga infrastruktur; vi vill bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle.

Tillsammans

Vi skapar framgång

Våra samlade kompetenser tillsammans med vår helhetssyn utgör konkurrenskraften i bolaget. Vi respekterar varandra, drar nytta av våra olikheter och värnar om varandras säkerhet. Vår personal är det viktigaste vi har och för oss finns det inget viktigare än att vår personal ska ha en stimulerande, utvecklande och säker arbetsplats, varje dag.

Våra värdeord är grundstenarna till att vi hela tiden blir lite bättre.